Nieuwsbrief gaat stoppen (maar niet helemaal)

Beste familieleden,

Ik heb besloten om te stoppen met het versturen van nieuwsbrieven. Ik had mijzelf min of meer opgelegd om 4 x per jaar een nieuwsbrief naar iedereen te sturen, maar dit blijkt toch een lastige opgave.

Ik heb zelf een leuke, maar drukke, baan bij Rijkswaterstaat. Dat kost natuurlijk tijd. Daarnaast heb ik samen met mijn vrouw 3 opgroeiende kinderen. Twee van de drie hebben een lichte autistische beperking, waardoor ze extra aandacht nodig hebben. Ik heb dus steeds minder tijd om de nieuwsbrief goed bij te kunnen houden.

Maar er is ook goed nieuws. Uiteraard blijf ik de website bijhouden en aanvullen. Over deze aanpassingen schrijf ik (korte) berichtjes. Deze berichtjes zijn niet zichtbaar op de website, maar u kunt zich wel hierop abonneren. U ontvangt dan een bericht dat er een aanpassing / aanvulling is op de website. Dit gaat via RSS feed.

Op het internet staat een hele heldere uitleg over hoe RSS werkt:
https://www.wat-is-een-rss-feed.nl/ 

Rechtsboven op de website staat een icoontje (zie voorbeeld links) van RSS feed. Wanneer u hierop klikt kunt u zich aanmelden voor de berichtjes die ik plaats op de website. Deze manier werkt voor mij prettiger, omdat ik dan niet 4 x per jaar een nieuwsbrief hoe te vullen, maar toch de nieuwtjes actief kan blijven delen met u.

Ik hoop dat u begrip heeft voor mijn keuze.

Met vriendelijke groet,

Michel Serné
michel@serne.com

kunstschilder P. Serné

Deze maand kreeg ik weer een foto toegestuurd van een schilderij van P. Serné. Het lijkt erg op een ander schilderij van hem. Ik heb nu 7 afbeeldingen van schilderijen van dit familielid. Het wordt al een aardige verzameling! Zie voor alle verzamelde afbeeldingen de pagina over deze schilder (klik op de foto)

 

Drie bijzondere e-mails

Deze maand januari ontving ik uit drie verschillende werelddelen e-mails over de familie Serné.

De eerste e-mail was van iemand uit Nederland die een boekje aan het schrijven is over onderscheidingen. Hij zoekt een goede afbeelding van de KNMI medaille. Eric Serné heeft in 2014 als één van de laatste personen deze medaille mogen ontvangen. Ik ben voor de vraagsteller nu op zoek naar de contactgegevens van Eric Serné. Weet iemand deze, dan hoop ik dat ze mij een e-mail willen sturen.

De tweede e-mail kwam uit Australië. Een dame zocht gegevens (achter/klein)kinderen van een “oma” die eerder getrouwd was geweest met een Serné. Uit dit huwelijk werden geen kinderen geboren want de echtgenoot (Bernardus Jacobus Cornelis 1883-1913) overleed op jonge leeftijd. Uit het tweede huwelijk werden wel kinderen geboren, en daarmee heb ik deze dame een beetje verder kunnen helpen.

De derde e-mail kwam uit de Verenigde Staten. Een achternicht (in het Engelse systeem: 3th cousin, once removed) mailde mij. Ze had o.a. nog oude foto’s en documenten van onze gemeenschappelijke over-over-grootvader. Erg leuk om hiervan de scans te mogen ontvangen. Binnen op deze website te bewonderen.

Laatste nieuwsbrief van 2017 is verzonden

Ik heb vandaag de laatste nieuwsbrief van het jaar verzonden. Er staat o.a. iets in over de aankomende nieuwe Europese privacy wetgeving. Op deze pagina schrijf ik daar nog iets meer over. In 2018 zal ik in verband met deze nieuwe regels mijn website gaan aanpassen. Ik was hier achter de schermen al mee bezig.
Ik ben allerlei stamboom software pakketten aan het uitproberen. In het bijzonder ben ik op zoek naar de presentatie van de gegevens op een duidelijke en mooie manier. Ik heb gekeken naar de softwarepakketten van Aldfaer, GensDataPro, Gramps, Pro-Gen, Genealogica Grafica en zelfs een Duits programma Ahnenblatt, maar ik ben er nog steeds niet uit…

Geen bericht, goed bericht…

In februari schreef ik mijn laatste berichtje. Dat is wel een beetje te lang geleden. Net als iedereen heb ik druk met van alles en nog wat, en dan sneeuwt de stamboom een beetje onder. Ik ben echter ook bezig met een leuk “project”. Ik heb een Engelstalige vertaling gekregen van een (uitgebreide) Zweedstalige brief van Mattheus Serné uit 1775. Hij richt zijn brief aan de koning van Zweden! Hij was om zijn kennis over de zijdeweverij naar Zweden “gelokt” alleen bleek het “aas” (een pensioen en geld om te investeren) niet volgens afspraak aanwezig te zijn. Ik moet hier nog wel het één en ander over uitzoeken. Maar het is/was zeker een bijzondere man! Ik hoop hier snel wat meer over te kunnen plaatsen.

Hartelijke groet,
Michel Serné

Wie was P. Serné?

15 December ontving ik een e-mail van dhr. Henry Hasper uit de Verenigde Staten. Hij heeft een schilderij van P. Serné in zijn bezit en vroeg aan mij meer informatie. Helaas weet ik nog steeds niet precies wie deze P. Serné was. Ik krijg wel steeds meer een vermoeden, omdat ik steeds meer informatie krijg over de data waarop de schilderijen werden gemaakt.

Ik weet het dus niet zeker maar ik vermoed dat het hier gaat om Pieter Serné (1831 – 1908). Hij was getrouwd met Maria Ploeg (1833 – 1865) en later met Anna Allegonda Ingelath (1837 – 1922).

Link naar het 4e schilderij

Stamboom in de klas

In de maand september heb ik bij mijn dochter Julia en zoon Daan een “spreekbeurt” gehouden over stambomen. Ze zitten in groep 4 en 6 dus ik heb het niet al te moeilijk gemaakt. Een stamboom begint bij jezelf en je naaste familie. Door vragen te stellen aan (groot)ouders kom je dan weer een stapje verder. Uiteindelijk moet je dan toch naar een archief…http://www.cbs-kompas.nl/nw-29432-7-3632495/nieuws/thema_groep_6a.html?page=1

oud en nieuw

Di stukje gaat niet over de jaarwisseling. Het gaat over een plek in Zwolle.
Adrianus Serné heeft rond het jaar 1823 een schilderij gemaakt van de Grote Markt in Zwolle. Ik ben in juli 2016 op dezelfde plek geweest. De foto’s spreken, denk ik, voor zich…

> Link naar de foto’s