Drie bijzondere e-mails

Deze maand januari ontving ik uit drie verschillende werelddelen e-mails over de familie Serné.

De eerste e-mail was van iemand uit Nederland die een boekje aan het schrijven is over onderscheidingen. Hij zoekt een goede afbeelding van de KNMI medaille. Eric Serné heeft in 2014 als één van de laatste personen deze medaille mogen ontvangen. Ik ben voor de vraagsteller nu op zoek naar de contactgegevens van Eric Serné. Weet iemand deze, dan hoop ik dat ze mij een e-mail willen sturen.

De tweede e-mail kwam uit Australië. Een dame zocht gegevens (achter/klein)kinderen van een “oma” die eerder getrouwd was geweest met een Serné. Uit dit huwelijk werden geen kinderen geboren want de echtgenoot (Bernardus Jacobus Cornelis 1883-1913) overleed op jonge leeftijd. Uit het tweede huwelijk werden wel kinderen geboren, en daarmee heb ik deze dame een beetje verder kunnen helpen.

De derde e-mail kwam uit de Verenigde Staten. Een achternicht (in het Engelse systeem: 3th cousin, once removed) mailde mij. Ze had o.a. nog oude foto’s en documenten van onze gemeenschappelijke over-over-grootvader. Erg leuk om hiervan de scans te mogen ontvangen. Binnen op deze website te bewonderen.