P. Serné (kunstschilder)

In de maand mei van 2014 kreeg via twee verschillende bronnen een afbeelding toegestuurd van een schilderij, met het signatuur van P. Serné. Wie was deze schilder?

P. Serné

Bron: Frank Sernee

Volgens de informatie van Frank Sernee, de huidige eigenaar van het bovenste schilderij, hadden de ouders van de vorige eigenaar, dit schilderij kort na de Tweede Wereldoorlog in hun bezit. Het schilderij is vlak na de oorlog op een veiling in Abcoude gekocht.

P. Serné

Bron: Steven Soeten

Vrijdag 13 november 2015! Kreeg ik een e-mail van de heer C. Heilig. Hij had eens een schilderijtje van P. Serné in zijn bezit, via een nalatenschap. Hij stuurde me onderstaande afbeelding van het betreffende schilderij.

P.-Serne

Bron: dhr. C. Heilig

Op 15 december 2016 ontving ik een e-mail uit de Verenigde Staten van de heer Henry Hasper. Hij heeft ook een schilderij van schilder P. Serné. Zijn grootouders kregen dit (onderstaande) schilderij aangeboden bij hun huwelijk in 1923 in Badhoevedorp.

P. Serné

Bron: Henry Hasper

December 2016 is de maand van kunstschilder P. Serné. Ik kreeg op 22 december een e-mail van een dame uit Duitsland. Zij heeft een schilderij van P. Serné in haar bezit en wilde graag weten wat dit waard zou zijn. Het schilderij was al in het bezit van haar grootouders, in de periode 1920-1925. Helaas, ik ben geen kunstkenner, of taxateur.

pserne-sch-005-b

In oktober 2017 kreeg ik via de familie C. Uijttewaal de onderstaande afbeelding van een schilderij van P. Serné.

bron: C. Uijttewaal