Privacy

Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dit betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU).

In deze Europese verordening staat o.a:

(160) Wanneer persoonsgegevens met het oog op historisch onderzoek worden verwerkt, dient deze verordening ook voor verwerking met dat doel te gelden. Dit dient ook historisch onderzoek en onderzoek voor genealogische doeleinden te omvatten, met dien verstande dat deze verordening niet van toepassing mag zijn op overleden personen.

Ik heb in het verleden altijd rekening gehouden met de privacy van de mensen die in de stamboom genoemd worden. Van de nog levende familieleden vermeldde ik alleen de voor en achternaam. Geen andere gegevens zoals geboortedatum, geboorteplaats, beroep… etc.

De Europese verordening verplicht mij om nadrukkelijk van iedereen toestemming te vragen om zijn/haar naam te vermelden op mijn website. Dit is voor mij te veel werk. Ik zal dus een andere vorm gaan bedenken om onze stamboomgegevens hier te publiceren. Hierbij zal ik rekening houden met de bovengenoemde verordening.

Ik vind het fijn wanneer de stamboom zo volledig mogelijk “kloppend” is, maar de oude historische verhalen over onze familieleden vind ik net zo mooi om hier te publiceren. Hier ga ik ook zeker mee door!

4 comments to “Privacy”
 1. Oh Sorry

  After “complaining’ I just saw your former reaction. Sorry !

  The painting has been in Denmark since my opa and oma died around 1980, and the dialogue with the painting experts in the Netherlands was only by photo.

  I can send you a picture of the painting and the family tree. Which e-mail to use ? I can also take a photo of the letters from the experts.

  Best Ove

 2. Beste Ove,

  Dankjewel voor je reactie op mijn website.
  Ik heb, denk ik, jouw schilderij ooit eens gezien bij het RKD.
  Zie deze pagina op mijn website: http://www.serne.com/?page_id=1859

  Klopt dit? Is dit het schilderij dat in jouw bezit is?
  (Ik hoop dat je alsjeblieft een mooiere afbeelding voor mij hebt)

  Hartelijke groet,
  Michel Serné

 3. Hello Mr Serne

  Just to tell you, that I am the owner of the painting with the 3 children and the father and mother.

  One of the children is my oma-s grandmother.

  I am able to read and talk the Dutch language without troubles, so please write to me in Dutch, if you want further information.

  Ove Dahl Kristensen
  [private information]

Comments are closed.