25 Jaar online!

door | 1 januari 2022

Op de eerste plaats wil ik iedereen een gelukkig,

maar vooral ook een gezond 2022 toewensen!

In 1997 kwam mijn broer Ronald met het idee van een eigen domeinnaam: www.serne.com
Hij was in dit tijd werkzaam in de ICT en kon dit organiseren. Sindsdien bestaat deze website dan ook, met de informatie over de familie Serné(e). Ik heb door deze website heel veel ‘nieuwe’ familieleden online ontmoet. Ik word geïnformeerd over lief of leed, of krijg mooie oude familiefoto’s toegestuurd.

Eén van de eerste versies van de website in 1999.

Een website bouwen is best een leuk technisch karweitje, maar naar verloop van tijd kost het best veel tijd. In 2017 ben ik daarom, weer met hulp van mijn broer Ronald, overstapt op een content management systeem genaamd ‘wordpress’. Met hulp van wordpress kan ik de website makkelijker onderhouden.

Ook ben ik ooit gestart met het versturen van nieuwsbrieven. Eerst via e-mail, later via een functie die in wordpress beschikbaar was. Het regelmatig versturen van een nieuwsbrief kostte mij op een geven moment ook best veel tijd. Ik wil het toch ook goed doen en niet half. Ik besloot daarom hiermee te stoppen. Wie weet komt dit nog wel een keer terug.

Tot slot, en niet geheel onbelangrijk, de stamboom. Deze heb ik met zorgvuldigheid altijd samengesteld en bijgehouden. Hiervoor heb ik diverse softwareprogramma’s gebruikt. Op dit moment is dit het programma Gramps. Ik publiceer de gegevens, sinds de invoering van de AVG, op een beveiligd deel van de website. Familieleden kunnen bij mij een wachtwoord aanvragen. Van nog levende familieleden publiceer ik alleen de naam verder niets.

Het jaar 2022 is dus een zilveren kroonjaar: 25 jaar www.serne.com online!