Categoriearchief: Archief

Archief

Publicatie in GEN

Vandaag, 25 mei 2022, ontving ik 5 exemplaren van het blad GEN. Dit is het magazine voor familiegeschiedenis dat door het CBG wordt uitgegeven. Ik heb met hulp van Maarten (een medewerker van het CBG) mijn eerste artikel in GEN mogen publiceren. Maarten heeft mijn teksten wat leesbaarder gemaakt. Ik ben super trots op deze… Meer lezen »

Stamboom bij Geneanet

Ik heb, na jaren dubben, besloten om de stamboom van de familie Serné(e) ook op een andere website te plaatsen. Dit is de website van Geneanet. Ik deel via deze website uiteraard geen informatie over nog levende familieleden en dus ook niet van familieleden die sowieso niet vermeld willen worden. Geneanet is makkelijk doorzoekbaar en… Meer lezen »

Mijn eerste eBoek is online

Na lang aarzelen heb ik op 30 januari 2022 mijn eerste eBoek gepubliceerd. Het is de biografie over Pieter Julius Serné. Ik heb vele jaren gespeurd in allerlei bronnen en archieven. Tijdens deze zoektocht kwam ik zoveel interessante informatie over deze man en zijn familie tegen, dat ik het heb gebundeld in een eBoek. Het… Meer lezen »

Lief & Leed in 2021

Voor zover bij mij bekend zijn in 2021 de volgende familieleden geboren, getrouwd of overleden. Geboren: Duco George Jonas Sernee Reuben Serne Overleden: Gertruda Serné 1923-2021 Arend Louis Serné 1925-2021 Getrouwd: geen huwelijken in 2021  

25 Jaar online!

Op de eerste plaats wil ik iedereen een gelukkig, maar vooral ook een gezond 2022 toewensen! In 1997 kwam mijn broer Ronald met het idee van een eigen domeinnaam: www.serne.com Hij was in dit tijd werkzaam in de ICT en kon dit organiseren. Sindsdien bestaat deze website dan ook, met de informatie over de familie… Meer lezen »

WC papier vraagstuk is opgelost

Hoe moet het WC papier op de houder worden opgehangen? Met het papier naar de gebruiker toe, of juist met het papier naar de muur toe? Deze vraag bestaat misschien al sinds er WC papier wordt gebruikt op het toilet. Leon Serné heeft aan het begin van de 20e eeuw een patent gevraagd voor een… Meer lezen »

Capuala

Wat is Capuala? Ik weet het nog steeds niet, maar 19e eeuws familielid verkocht het als een wondermiddel voor paarden en honden. Op de website van Delpher (www.delpher.nl) zijn meer dan 100 krantenadvertenties te vinden. Deze zijn ooit door Leon Serné geplaatst. Het heeft hem weinig geholpen…

Biografie Pieter Julius Serné

Tijdens de corona pandemie werd ik verplicht om thuis te gaan werken. Ik kreeg hierdoor ook meer ruimte om eens te beginnen met een lang gekoesterde wens om een uitgebreidere biografie over Pieter Julius Serné te gaan schrijven. Ik ben hier ook mee begonnen, maar de biografie is nog niet af. Ik heb behoorlijk wat… Meer lezen »