British War Medal & Victory Medal

door | 8 november 2021


British War Medal
De Britse Oorlogsmedaille (Engels: “British War Medal”) van het Verenigd Koninkrijk was een op 26 juli 1919 door Koning George V van het Verenigd Koninkrijk ingestelde militaire onderscheiding. De medaille eert de deelnemers aan de Eerste Wereldoorlog. De zilveren medailles waren voor officieren, onderofficieren en soldaten, de bronzen medailles werden meestal toegekend aan de Chinese, de Maltese, en Brits Indische mannen die in arbeidsbataljons en het Chinese Labour Corps hadden gediend. Om in aanmerking te komen voor de medaille moest men in ieder geval tussen 5 augustus 1914 en 11 november 1918 in dienst zijn geweest.

Victory Medal
De Overwinningsmedaille, (Engels: “Victory Medal”) ook wel “Inter-Allied Victory Medal” genoemd, is de Britse versie van de Intergeallieerde Medaille die na de overwinning in de Eerste Wereldoorlog aan meer dan 6.334.522 veteranen werd uitgereikt. De medaille werd op 1 september 1919 ingesteld door George V van het Verenigd Koninkrijk. De medaille werd ook in de Britse koloniën en in de dominions Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en het Keizerrijk India uitgereikt. Om voor de medaille in aanmerking te komen moest men gemobiliseerd zijn, in een van de strijdkrachten opgenomen zijn geweest en tussen 5 augustus 1914 en 11 november 1918 in een oorlogsgebied zijn geweest.Leo Anthonius Serne (1882 – 1950)

Leo Antonius (Leonard Anthony) proudly wearing his medals from WWI. The lady to his right we think is his wife Beatrice Voake, the child could be Catherine. It is not sure who the other seated Lady or the young man are. (source: Gloria Serne, 2005)