Serne wordt Saunder

door | 29 oktober 2022
Bernard George Saunder (1919)

Bernard George Saunder (1919)

Bernard George Serne

Er is aan het begin van de 20ste eeuw een bijzonder takje aan de stamboom ontstaan. Het takje heet Saunder. Tussen zijn geboorte (1895) en zijn huwelijk (1919) met Susannah Elizabeth Philpot, heeft Bernard George zijn achternaam Serne veranderd in Saunder. In Engeland is dit mogelijk door je achternaam te veranderen by deed poll.

De reden van deze verandering heeft waarschijnlijk te maken met een zeer vervelende jeugd. Hazel Saunder (†) schreef mij in 2004:
 

"I have been in touch with my sister-in-law to see if she could remember anything regarding the name change and - this is hearsay - she thinks that John Isaac had a drink problem and remembers hearing that he was abusive to his wife, Alice, and even chased her with a gun!  Apparently she ran away and changed her name by deed poll."

 

Bernard George is overleden in 1939 op 44-jarige leeftijd. Zijn vrouw is in 1993 op 95-jarige leeftijd overleden. Beiden liggen begraven op de Harton begraafplaats in Durham, Engeland.

Bernard en Susannah kregen samen 8 kinderen, 6 kleinkinderen en op het moment van het schrijven van deze webpagina (febr. 2015) 1 achterkleinkind van 11 jaar oud. Veel nakomelingen leven nu in Zuid-Afrika.

De bovenstaande portretfoto werd gemaakt voor zijn "zeemansdossier" dat aanwezig is in de Merchant Navy Seaman records. Bernard heeft volgens deze gegevens gevaren, op verschillende schepen, in de periode van 1919 tot 1929.